Salata cu ouă de prepeliţă
Cantităţi: 25 buc. oua prepelita, 150g castraveti murati, maioneza 150g, sare, piper dupa gust, iaurt 250g, o legatura de marar, usturoi, suc lamiie 30g.
Preparare: Ouale se pun la fiert cu sare si apa pina ce devin de consistenta tare. Maioneza se amesteca cu sare, piper, mararul tocat marunt, iaurtul, usturoiul pisat in prealabil, castravetii murati si sucul de lamaie. Dupa ce s-au fiert ouale se vor introduce in sosul format si se amesteca usor sa nu se sfarime. Ouale se pun intregi in sos, sau taiate in jumatati. Delicios daca este servit cu piine toast prajita.
Piure de cartofi cu hrean si ouă de prepeliţă
Cantităţi: 8 cartofi mari, 100 ml lapte, 6 oua de prepelita, 3 salate verzi, zeama de la doua lamai sau otet de mere, 2 linguri de hrean ras marunt, marar.
Preparare: Se fierb cartofii (curatati de coaja). Se scurg de apa in care au fiert si se paseaza. In acest piure se adauga laptele cald si hreanul. Fireste, pe masura ce includem hreanul, vom gusta, pentru a le asigura ca piureul nu este prea iute. Vom adauga ouale de prepelita fierte, taiate in rondele si mararul taiat marunt. Piureul va fi servit cu salata verde stropita cu lamaie sau otet de mere.
Ciuperci umplute cu ouă de prepeliţă
Cantităţi: 20 ciuperci, 20 oua de prepelita, ulei de masline, vegeta
Preparare: Mai intai se curata ciupercile cu hartie de bucatarie.
Se umplu ciupercile cu un strop de ulei de masline, un praf de vegeta si oul de prepelita si se dau la cuptor.
Mod de servire
Se servesc calde, ornate cu frunze de salata sau rosii.